Otvoreno paraglajding poletište u Prokuplju

1

Iako se zbog loših vremenskih uslova dvaput odlagalo otvaranje paraglajding poletišta u Prokuplju, Udruženje ekstremnih sportova Toplice je ipak uspelo da realizuje takmičenje u ovom sportu i upiše se na paraglajding mapu Srbije u petak 13. oktobra.

U takmičenju u preciznom sletanju učestvovalo je 20 paraglajdista iz Srbije i Makedonije. Prvo mesto je osvojio Mile Jovanoski iz Makedonije, drugo Goran Jović (Jaršenovo kod Leskovca) i treće mesto Vladimir Janković iz Niša.

– Želim da se zahvalim svim učesnicima takmičenja i svim članovima koji su učestvovali u sređivanju poletišta koje je trajalo par meseci da bi sama promocija i takmičenje bili nezaboravan događaj za sve Topličane – rekao je predsednik udruženja Saša Miljković.

Nakon takmičenja i publika i učesnici mogli su da se oprobaju na simulatoru za pilote, koje su sami izradili članovi udruženja,  po ugledu na onaj koji postoji jedino u Americi za obuku astronauta. Na kraju dana je akrobatska grupa USB iz Niša izvela zanimljiv performans. Manifestaciju su podržali Opština Prokuplje, TSC Prokuplje, JKP “Hammeum” i mnogobrojni sponzori.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime