Ovako se uči!

0
Foto: Jelena Babić, privatna arhiva

Učenici izvojenog odeljenja OŠ „Milić Rakić Mirko” iz Donjeg Kordinca pravi su primer kako se uči o prirodi i svetu oko nas. Nakon oktobarske posete Prokuplju, ova tri đaka napravila su mapu znamenitosti grada.

U višečasovnoj šetnji fotografisali su gotovo sve značajne objekte i znamenitosti, obišli sve spomenike, posetili dečje odeljenje Narodne biblioteke „Rade Drainac“ i Narodni muzej Toplice. Posetu su završili šetnjom na Hisaru gde su se upoznali sa čarima i istorijskim znamenitostima koje krije ovaj prokupački biser.

– O značajnim građevinama na Hisaru govorila im je profesorka istorije Ivana Radonjić, a u muzeju su o istoriji slušali od kustosa. Ova šetnja je je bila pripremna faza projekta. Usledila su istraživanja. Učenici su pisali, slikali, posmatrali i nakon dva meseca intenzivnog rada kao produkte smo dobili divne časovnike i mapu našeg mesta. Učenicima je bilo veoma zanimljivo to što su naučili kako se sklapa časovnik i bili su ponosni na sebe. – rekla je učiteljica Jelena Babić.

Mapu i časovnike đaci su predstavili uz projekciju kratkog filma, koji je napravila njihova učiteljica u saradnji sa koleginicom, nastavnicom istorije Ivanom Radonjić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime