Ove nedelje – Lektirići fest

0

Revija pozorišnih predstava u produkciji biblioteka Srbije i okruženja, Festival „Lektirići ex yu fest”, počeo je 16.septembra u organizaciji Narodne biblioteke „Rade Drainac“.

Ove godine na festivalu učestvuje sedam predstava iz cele Srbije i regiona. One će biti igrane u svim opštinama Topličkog okruga, a po završetku festivala žiri će proglasiti tri najbolje.

– Ovo je treća godina kako organizujemo ovaj festival uz finansijsku podršku Ministarstva Kulture i informisanja. Prva ovogodišnja predstava se dogodila u Kuršumliji, bila je iz Kolašina, a zvala se „Alibaba i trapavi razbojnici“. Prikupljena sredstva od prodatih karata, od oko 75.000 dinara, namenjena su lečenju Dunje Jovanović iz Kuršumlije, rekao je organizator festivala Zoran Cvetković.

Blačani će u svom Kulturnom centru sutra u podne gledati predstavu „Ko je smestio vuku“ Kraljeva;kog poyori[ta.
U sredu u 12 časova u Žitorađi u Narodnoj biblioteci gostuje lazarevačka predstava „Uspavana lepotica“, a u to vreme u Osnovnoj školi u Pejkovcu biće održana kuršumlijska predstava „Tihomalo biće koje voli da mašta“.

Prokupčani će u četvrtak u bioskopu Toplica moći da pogledaju mladenovačku predstavu „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“ u 12 časova. Sutradan u isto vreme zainteresovani će uživati u makedonskoj predstavi „Somnitelno lice“.

Kragujevačka predstava „Ženski razgovori”, koja je bila zakazana za sutra u podne, otkazana je zbog bolesti članova glumačkog ansambla.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime