Ovo je najmanje jaje na svetu!

0

U blačkom selu Alabana kokoška je snela verovatno najmanje jaje na svetu koje teži samo šest grama! S obzirom da je u Ginisovoj knjizi rekorda najmanje jaje iznosilo 7,3 grama, ovo je sada svetski rekord!

– Oko 11 h pre podne sam otišla da pokupim jaja iz gnezda, ali kako su dve kokoške ležale, ostavila sam za kasnije, tako da sam oko 15 časova otišla ponovo do gnezda, na moje iznenađenje u gnezdu su bila tri jaja polog, sasvim obične veličine jaje i jedno minijaturno. Odmah sam ga pokazala svojoj deci koja su bila oduševljena. Jaje sam potom izmerila na vagi i imalo je svega šest grama, dužine oko 3 cm i širine oko 1.9, veoma lagano i malo. Manje jaje u životu nisam videla, kaže Radica Matuški u izjavi za Top Novosti.

Jaje je snela jedna od kokoški sorte minorka, i kako kažu u ovoj blačkoj porodici, ovo je prvo ovako minijaturno jaje koje čuvaju i planiraju da prijave za Ginisovu knjigu rekorda.

Uskoro će, ako se i zvanično verifikuje i Blace i selo Alabana biti upisano u ovu zanimljivu knjigu neobičnih svetskih rekorda.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime