Paketi pomoći za najugroženije stanovnike Prokuplja

0

Crveni krst Prokuplje dobio je 500 paketa sa hranom i sredstvima za higijenu, koji će biti podeljeni najugroženijim stanovnicima opštine Prokuplje.

Ova humanitarna pomoć obezbeđena je sredstvima Ministarstva za zapošljavanje, rad, boračka i socijalna pitanja, u okviru programa porodičnih paketa koju realizuje Crveni krst Srbije.

– Naši najugroženiji građani dobiće porodične pakete već od ponedeljka, kada planiramo da počnemo distribuciju na gradskom području. U narednom periodu ekipe Crvenog krsta obilaziće i najudaljenija seoska područja, kako bi  svi građani koji ispunjavaju kriterijume dobili ovu vrstu pomoći, rekao je sekretar Crvenog krsta Prokuplje, Dragan Subotić.

Prema njegovim rečima, lista korisnika porodičnih paketa sačinjena je u saradnji sa predstavnicima mesnih zajednica, a na osnovu propisanih kriterijuma, pomoć je namenjena porodicama sa više dece, samohranim roditeljima, višečlanim domaćinstvima, licima sa invaliditetom, kao i porodicama koje  nemaju nikakve prihode.

Subotić je ovom prilikom istakao da pored osnovnih životnih namirnica i sredstva za higijenu, paketi sadrže još po 10 kilograma brašna i teški su po 28 kgilograma. Najveći problem je prevoz do udaljenih područja, ali očekuju pomoć lokalne samouprave koja će ustupiti terenska vozila kako bi pomoć stigla do svih korisnika.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here