Paketi sa hranom za najsiromašnije u prokupačkim selima

0

Ekipa Crvenog krsta Prokuplje danas je obišla stanovnike sela Kruševica i tom prilikom najugroženijim domaćinstvima uručila pakete sa hranom.

Akcija podele humanitarnih paketa organizovana je pod pokroviteljstvom Opštine Prokuplje koja je izdvojila sredstva za nabavku osnovnih životnih namirnica i njome će biti obuhvaćeno 300 najugroženijih porodica na seoskom području.

– U nastavku akcije naše ekipe obilaziće i druga udaljena prokupačka sela, kako bi ugroženim porodicama dostavili pakete sa hranom. Pomoć je uvek dobrodošla posebno starim i bolesnim licima koja nisu u mogućnosti da obezbede najpotrebnije životne namirnice. U našoj ekipi su i volonteri koji su studenti medicine, kao i učenici Medicinske škole, pa je ovo prilika da stanovnici udaljenih sela provere svoje zdravlje, ali i da porazgovaraju sa njima i dobiju korisne zdravstvene savete, navode nadležni u Crvenom krstu Prokuplje.

Stanovnici ovog udaljenog sela ističu da im mnogo znači kada pomoć stigne do kućnog praga i zato su veoma zahvalni lokalnoj samoupravi i Crvenom krstu. Kako kažu, najviše im znači kada znaju da postoji neko ko brine o njima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime