Paketići za decu Doma „Jefimija“

0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je Dom za decu „Jefimija“ i uručio im novogodišnje i božićne poklone. Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Dragi Nestorović.

Prema rečima ministra Vulina, ovo je prilika da se i ovim mališanima pokaže da država Srbija misli na njih. „Božić nas uči lepim stvarima, tako da smo danas ovde da ulepšamo praznik ovoj deci. Ova godina je godina štednje, ali i godina solidarnosti, tako da ćemo ovakve akcije imati još mnogo puta. Vlada Srbije brinuće za sve naše građane, a posebno za socijalne kategorije“, između ostalog rekao je ministar Vulin.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović zahvalio se Ministru na ovim poklonima, napomenuvši da je ovo druga poseta u poslednjih 5 meseci i da se nada da će u narednom periodu saradnja biti još uspešnija. „Posebno se zahvaljujem Ministru koji je danas ovde sa nama, na ovaj veliki praznik, a juče je postao po drugi put otac. U ime grada mu čestitam na rođenju deteta i zahvaljujem što je našao vremena da bude i ovde sa našom decom“.

Direktorka Doma za decu „Jefimija“ Jasmina Ilić, zahvalivši se u ime sve dece na dobijenim poklonima, upoznala je ministra Vulina i njegove saradnike sa rezultatima rada Doma tokom 2014. i planovima za naredni period. Uz pomoć Udruženja osiguravača Srbije, koji su donatori, danas je 28 mališana dobilo poklone – zimske jakne i patike renomiranih brendova, a prema rečima Vladana Manića, sekretara Udruženja ovakvih i sličnih akcija za decu biće još.

Prva naredna ovakva akcija je za Pravoslavnu novu godinu u Gračanici.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime