Paljenje badnjaka u crkvi Sv Prokopije u Prokuplju

3

Povodom velikog i najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, u Crkvi Sveti Prokopije u Prokuplju, na Badnji dan u 16 časova počeće Služba bdenja, a zatim će uslediti paljenje badnjaka ispred hrama.

– I ove godine tradicionalno će se lomiti česnica sa zlatnikom, koji je težak tri grama i na kome se nalaze motivi rođenja Isusa Hrista, istakao je starešina Crkve Sveti Prokopije Nikola Simić i dodao da će sam čin bogosluženja i paljenje badnjaka uveličati crkveni hor Sveti Prokopije.

On je najavio da će ove godine vernici po prvi put imati i vatromet ispred hrama na Badnji dan, koji je obezbedila Opština Prokuplje, a tradicionalno će se grejati i rakija, koju je ovoga puta obezbedilo preduzeće „Milan Toplica“.

Svečana praznična liturgija počinje 7. januara u 8.00 časova, a u okviru njenog služenja biće pročitana i Poslanica patrijarha Irineja.

3 KOMENTARA

  1. Kad ovo pročitah, prvo pomislih da je 1. April. Gde li ja živim? Preduzeće “Milan Toplica” koje je se bavi (tj. bavilo se, pre deceniju i više), proizvodnjom i prometom mineralne vode i bezalkoholnih pića obezbedi, ni manje, ni više, nego rakiju. Pa bolje da ste napisali da je “Prokupac” obezbedio, bilo bi uverljivije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime