Pekarska industrija vratila na posao 100 radnika

0

Pekarska industrija “Branko Perišić” iz Kruševca je, nakon što su skoro svi zaposleni, njih 158, uzeli socijalni program, vratila oko 100 radnika i nastavila proizvodnju.

– Na posao je vraćeno stotinak radnika neophodnih za proces proizvodnje i ona se sada odvija nesmetano. Imamo sirovine za nekoliko dana, tako da će snabdevanje hlebom tokom praznika biti kao i uvek, kazao je direktor preduzeća Petar Mihajlović.

Pekarska industrija početkom novembra ušla je u predstečajni postupak, a država je više ne štiti od naplate poverilaca, pa će sudbina pekare zavisiti od sudske odluke o stečaju.

Sud odluku o tome treba da donese na ročištu zakazanom za danas, 8. januar, nakon čega će situacija biti jasnija.

Beogradska firma ,,Agrofinance,, je od ranije zainteresovana za zakup pogona Pekarske inmdustriuje u Kruševcu, koja trenutno proizvodi oko 23.000 vekni hleba dnevno, plus specijalne vrste hleba i pecivo.

Neuspešna privatizacija preduzeća raskinuta je početkom 2012. godine, posle čega je preduzeće ušlo u proces restrukturiranja. Iz prethodnog perioda ima dugovanja koja s kamatama iznose oko 1,5 milijardi dinara.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here