Penzioner kupio “ladu nivu” za kuršumlijski Dom zdravlja

0

Penzioner Stefan Milenković (77) iz Sremčice koji je rodom iz kuršumlijskog sela Tmava poklonio je Domu zdravlja u Kuršumliji terensko vozilo marke “lada niva”.

Na ovaj, human gest, Milenković se odlučio kada je saznao da ova ustanova nekada ne stiže da opsluži sve pacijente, pogotovu one u udaljenim brdsko – planinskim selima jer poseduje samo jedno terensko vozilo.

Milenković je nemački penzioner i nije mnogo razmišljao da li da pomogne svojim zemljacima od kojih ga je životni put odvojio pre mnogo godina.

– Nisam mogao da dozvolim da ljudi u udaljenim selima pate jer nemaju čime da se prebace do lekara, pogotovu što se radi uglavnom o nemoćnim staračkim domaćinstvima. Rado se sećam svog kraja i to mi je bio dodatni motiv da pomognem.
Dom zdravlja Kuršumlija

Inače, kuršumlijska opština je jedna od razuđenijih u Srbiji i prostire se duž 102 kilometra administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

– “Lada niva” koju je Milenković donirao Domu zdravlja,u mnogome će pomoći radnicima ove ustanove kako bi stigli do najudaljenijih sela. Do pacijenata teško stižemo i prevaljujemo i po 50 kilometara tako da će nam ova donacija značiti puno, kazala je dr Uranija Petrović, direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji.

Inače, do sad je više vozila donirano kuršumlijskom Domu zdravlja zahvaljujući prilozima novinara iz Kuršumlije koji su o problemima zbrinjavanja pacijenata sa teritorije kuršumlijske opštine pisali.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here