Pesnici u čast Draincu

0

Književna manifestacija „Drainčevi susreti pesnika“, ove godine će biti održana po 49. put. Majski deo programa ove manifestacije će početi 3.maja u 14 sati polaganjem cveća na Draičev grob u Beogradu.

Istog dana u Udruženju književnika Srbije u 15 i 30 biće održan muzičko-scenski program Draincu u čast, a potom i promocija izdavaštva prokupačke Narodne biblioteke „Rade Drainac“. U ovom predstvaljanju učestvovaće Dragan Ognjanović, Zoran Cetković, Milivoje Krstić i Miroljub Vukadinović.

Nove knjige topličkih pisaca, takođe u Udruženju književnika u Beogradu, biće predstavljene u 16 sati.

Prvi, majski deo ove književne manifestacije biće nastavljen u Prokuplju 4. maja u Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ u 17 i 30 muzičko-scenskim programom, a tribina „Ko su najbolji srpski pesnici 21. veka“ biće održana u 18 sati. Na njoj će govoriti doktor Dragan Bošković i magistar Jelena Mladenović.

Posle ove tribine, poštovaoci Drainčevog dela, imaće priliku da prisustvuju pesničkoj večeri u Klubu 44 od 19 sati. Na njoj će učestvovati Nemanja Dragaš, Vladimir Stojčić, Andrija B. Jovanović, Jana Aleksić, Spasoje Joksimović, Milica Milenković, Tamara Hrin i Maja Sopar.

Majski deo programa „Drainčevih susreta“ završava se 8. maja druženjem pesnika za decu Stevana Miloševića, Gorana Novakova i Srđana Živkovića sa školarcima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime