Pesnički spremni za borbu!

0

“Boriti se, tražiti, ne naći i ne klonuti”  naziv je prve književne večeri u 2018. godini, koju priređuju Dom kulture Prokuplje, Književno društvo “Rade Drainac” i Književna omladina Prokuplja. Poetsko veče će se održati u sredu 17. januara u 18h u Klubu Doma kulture.

Književna omladina, koja aktivno doprinosi kulturnom životu grada, najavljuje nov koncept i drugačiji rad u godini koja je pred nama.

– Naziv večeri je “Boriti se, tražiti, ne naći i ne klonuti”, citat Romena Rolana iz dela “Ženski rodoslov” Ljiljane Habjanović Đurović. Veče je ipak spoj tradicionalnog, savremenog i neprevaziđenog, delo Ljiljane H. Đurović, Paula Koelja i Ive Andrića i sam spoj tih, naizgled različitih dela, ima jednu suštinu, zajedničku liniju – životnu borbu, koju su KOP-ovci protkali kroz svoje stihove. – rekla je predsednica Književne omladine Prokuplja Ivana Đurković.

Iako na ovoj, i svim narednim književnim večerima, obećavaju nešto drugačije, iz Doma kulture kažu da će ono što je dobro ostati isto – a to je kvalitet i razvijanje kreativnosti i pesničkih veština kod prokupačke omladine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime