Pet milijardi dinara investicija u Prokuplje

1

U izjavi za Top Novosti, dr Darko Laketić, poslanik u Skupštini Srbije i prvi čovek SNS-a u Toplici, kazao je da Prokuplje u ovoj i narednoj godini može da očekuje investicije vredne oko pet milijardi dinara, pre svega u značajne infrastrukturne projekte.

– Prokuplje u proteklih 40 godina nije u ovako kratkom roku imalo investicije vredne pet milijardi dinara kao što su sada obezbeđene za kapitalne infratstrukturne projekte. Radi se o izmeštanju Bolnice za šta je bezbeđeno 2,5 milijardi dinara, gradnju industrijske zone vredne 400 miliona dinara, kao i niz drugih, infrastrukturnih projekata koji će nakon dobijanjem statusa grada poboljšati i život običnih građana jer će omogućiti i otvaranje na stotine novih radnih mesta, kazao je dr Laketić.

On je istakao da se Opština Prokuplje oslobodila dugova koji su joj prethodnih godina bili kao “omča oko vrata”, i da sada, ove godine po prvi put postoji značajan suficit u budžetu koji će biti iskorišćen u ovoj i narednoj godini za sređivanje kompletne infrastrukture u gradu, prigradskim naseljima i prokupačkim selima.

Najnovije vesti iz Prokuplja, možete pročitati OVDE

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime