Peta izrešetan kalibrom kratke devetke

0

Goran Petrović Peta (48), koji je važio za desnu ruku Zorana Jotića Jotke, označenog kao vođu kruševačkog kriminalnog klana, ubijen je sa više metaka, kalibra kratke devetke. Prema izvorima bliskim istraži saznajemo da na lešu pokojnika na čijem se telu još vrši obdukcija ima više prostrelnih rana, oko desetak, i da je Peta najverovatnije usmrćen kao iz neke vrste skraćenog oružja ili pištolja kalibra kratke devetke.

Goran Petrović Peta ubijen je u četvrtak ujutro u 8,30 časova u teretani kruševačkog Hotela ,, Golf,,. U Zdravstvenom centru Kruševac pokušali su reanimaciju, ali je on izdahnuo. Petin trener , pred čijim je očima počela pucnjava u teretani još je nedostupan za medije, a nezvanično saznajemo da nije povređen i da je dao izjavu policiji.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je on izjavio da se u tom trenutku u teretani pored njega i Pete, nalazila još jedna osoba. Ali, kad je ubica uleteo u teretanu i odmah sa vrata bez ijedne reči zapucao u pravcu Pete,trener i još jedna osoba iz teretanu su zbrisali kroz sporedni ulaz.

U Kruševcu se, inače, dan posle znatiželjni prolaznici kruševačkom čaršijom uglavnom okreću prema umrlicama, koje su istaknute negde oko podne. Među brojnim prijateljima i poznanicima Gorana Petrovića Pete primetili smo i Jotkinu suprugu Mariju, vidno potrešenu i u crnini.

Gorana Petrovića Petu u Kruševcu oslovljavaju i kao General, Ministar i Belac, a rodbina skreće pažnju novinarima da sutra, 19. septembra, na Novom kruševačkom groblju u 15 sati ne slikaju Petinu sahranu.

I iz istrage sugerišu novinarima da raznim napisima ne šire dezinformacije, kao što je već objavljeno u većini medija, što ometa istragu na rasvetljavanju događaja.

Bilo kako, Kruševac je, inače, duže vreme važio za pravo poprište mafijaških obračuna., u kojima je ubijeno najmanje šest osoba, od Gorana Lazića Okca, koji je usmrćen 2000. godine u sačekuši na ulaznim vratima svoje zgrade, do Dušana Stankovića, koji je ubijen 2007. dok je sedeo u kafiću.

Goran Obradović Suša, koji je poslednjih nekoliko godina važio za šefa jakog kriminalnog klana u Kruševcu, ubijen je u oktobru 2014. u klasičnoj sačekuši na ulici ispred svoga stana. Više tome pročitajte u tekstu: Ubijen vođa “kruševačkog klana”

Njihove ubice još nisu otkrivene.

Ubijeni Goran Petrović Peta bio je u kumskoj vezi sa Nenadom Opačićem, vođom ,,veterničkog klana,, koji je ubijen u martu ove godine. Posle izlaska iz zatvora , on je prošle godine u Beogradu bio primećen na četrdesetodnevnom pomenu Radetu Rakonjcu, bivšem telohranitelju Željka Ražnatovića Arkana.

O mafijaškim obračunima u Kruševcu pročitajte OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime