Petar Dikić dobio prestižnu nagradu

0

Koordinator Kancelarije za mlade u Kuršumliji Petar Dikić ovogodišnji je dobitnik Svetosavske zahvalnice, najprestižnije nagrade u Toplici koju je dodelio Toplički upravni okrug sinoć na svečanoj ceremoniji u Prokuplju.

Dikića su predložili volonteri Kancelarije za mlade okupljeni oko neformalne grupe “Pera Detlić”. U obrazloženju zašto kandiduju Dikića, oko 50 mladih iz Kuršumlije navelo je pored desetine projekata čiji je bio inicijator i pokretač, on je i, kako su naveli u inicijativi i uzor mladima u ovom gradu.

“Budući da veći deo dana provodi sa mladima, on je postao i organizator i reditelj i psiholog, i savetnik, zamena za roditelje i šta sve ne, tako da se čudimo kako je sa nekoliko generacija uspeo da izdrži i ostane normalan. Njegova energija, preduzimljivost, istrajnost u svakoj akciji bio nam je podstrek da ga sledimo i ne odustanemo”, navodi se između ostalog u obrazloženju za kandidovanje Dikića.

Sa druge strane, dobitnik Svetosavske zahvalnice Petar Dikić ističe da mu je ovo najdraža nagrada koju je dosada dobio pre svega jer je inicijativa potekla od mladih Kuršumličana sa kojima radi i sarađuje.

– Ovo je nagrada za sve ono što zajedno radimo i što je prepoznato kao bitno i važno od strane komisije koja je donosila odluku o dodeli svetosavskih povelja i zahvalnica.
Naravno i da nisam dobio nagradu, bio sam počastvovan samom njihovom inicijativom, idejom i željom da me kandiduju za ovu prestižnu nagradu. Uradili su to bez mog znanja, napisali divan tekst o meni ne štedeci reci hvale! Ima li veće nagrade i većeg zadovoljsta, nego kada to urade oni sa kojima direktno sarađuješ. Mislim da je danas to retkost, te sam stoga još ponosniji na ovu nagradu i posvećujem je svima onima koji su bili na direktan ili indirektan način učesnici aktivnosti koje sprovodi i koje je sprovodila Kancelarija za mlade iz Kursumlije, istakao je Dikić nakon što mu je uručena nagrada.

Petar Dikić, Kordinator Kancelarije za mlade u Kuršumliji jedan je od šest ovogodišnjih dobitnika Svetosavskih nagrada koje Toplički okrug dodeljuje pojedincima i ustanovama koje su se tokom 2014. godine istakli sa teritorije četiri opštine u Toplici.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime