Pismo ogorčene mame: Vraćam se s igrališta zgrožena!

7

Neretko se dešava da se svi žalimo zbog nečega što nam smeta u gradu i nekako uvek – krivi su ti neki drugi ljudi. Nezadovoljni smo, nemamo, ne daju nam, a zapravo i ono što imamo ne umemo da sačuvamo. Našoj redakciji se obratila zbunjena i ogorčena sugrađanka, mama jedne devojčice, sa pitanjem ko treba da brine o dečijem igralištu i zašto to u prvom redu ne čine sami roditelji.

Njeno pismo vam prenosimo u celosti:

“Malopre smo bili na igralištu kod crkve i zgrozila sam se. Neko je uljudno pustio dete da se pokaki ispod tobogana i još bolje obrisao ga i to tako ostavio da deca gaze. Navikla sam na malograđanstinu i mentalitet provincije, ali ovo čak nije ni nekultura nego dno dna.

Kad sam počela da vodim dete tamo, dok se ona samo valjala po pesku, ja sam uljudno skupljala tuđe omote od peciva i kesice od grickalica. Kao da se tuđa deca igraju tamo, a ne njihova.

U gradu sem tog mesta nema igrališta za decu. I niko ga ne čuva i ne pazi. Klackalica je slomljena ubrzo nakon što je igralište otvoreno. I dalje je slomljena. Ljuljaške više ne funkcionišu, jer skoro na svakoj fali po jedan odšrafljen šraf.

Kome to da se prijavi?

A kome da se prijave roditelji koji dopuštaju i pomažu deci da se penju uz tobogan? Kako da ja svom detetu objasnim da to nije lepo i da se tako ne igra na igralištu. Ko tu nije dobar? Roditelj ili dete?

Bila sam prisutna kad se dečak popeo skroz gore na krov kućice tobogana. Niko nije odreagovao, jer ako kažeš nešto ti si namćor, a to što on može da padne odozgo i polomi neki deo tela nema veze.

Molim Vas u ime svih roditelja koji misle kao ja, objavite moje pismo, možda se nešto i promeni.”

Podsećamo, dečije igralište kod crkve donacija je kompanije “Leoni” i otvoreno je prošlog proleća. Iako se svakodnevno čisti, česta slika na kraju dana jeste smeće po podlozi od kamenja, ali i gomila pikavaca oko klupica koje su predviđene za roditelje. Da ponovimo pitanje naše čitateljke: Kome da se prijave roditelji?

Najnovije vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE

7 KOMENTARA

  1. Sve sto se uradilo ovde na sve se posralo…i tako ce uvek i biti..ovde kod nas….odraz nekulture i bahatosti…tako da pomirite se gospodjo da ce uvek biti tako…kada bi ga neko tresnuo po dzepu bila bi druga prica za sada se nije rodio taj ko bi zaveo red….

  2. Gospodjo,da sam na vasem mestu bila,ne da bi je slikala,nego bi je snimila i pitala da pokupi to pa bi javno postavila na svim portalima…sram da je bude,strasno!!!A u nasem gradu sto se napravi ne traje dugo…to sto na igralistu i na svemu fali unistavaju odrasla “deca” koja zevaju do kasno uvece i dosadno im je pa unistavaju sve sto im padne pod ruku!Sramota!

  3. Nista novo! Ja sam se zgrozila pre par meseci kada sam videla porodicu,otac,majka,dve cerke(imaju oko 10-12godina),na setalistu negde kod Beka. Pojeli su kokice i pomfrit i lagano su ambalažu bacili na sred ulice,kao poslednji neandertalci. Jako ruzno,ja sam pokupila i bacila u kantu koja je bila odmah pored. Treba malo poraditi na nekoj inspekciji i kaznjavati takve! A saobracaj je posebna grana bahatosti u Prokuplju! Zalosno,tako lep grad a upropašćen!

  4. Imali smo prilike da naigralište vodim unuke i nažalost je tako. Od malena ova naša omladina treba svoj podmladak da uči o ponašanju ali neznam šta je u pitanju kod koga je greška. Mi smo svoju decu učili mislim da su znali pravila ponašanja a ovo danas ne razumem. Mislim da je u svim sredinama danas tako, živim u drugom gradu i tu je ista pesma. Dragi moji Prokupčani došlo je takvo vreme da se vrednosti niti cene niti poštuju a nažalost Prokuplje je lep gradić i žalosno je jer ima status Grada.

  5. Istina je sve samo se pitam gde smo mi starija generacija pogrešili. Mi smo svoju decu učili da poštuju vrednosti i te vrednosti cene a ovo danas je strašno. Igralište kod crkve, kod autobuske stanice sprave za vežbanje u korovu i smeće strašno ali najgore što svi to znaju ali baš ih briga lakše je otpatke bacati svuda redom i ne voditi računa. Nekultura nam je zavladala žestoko a borba protiv nje je borba sa vetrenjača. Prokupčani moji ako smo dobili status Grada tako treba i da se ponašamo. Ali u svakom mestu takva Nekultura ispliva a na površinu.

  6. Nije to slucaj samo na igralistu…ke… gde stignu…doduše nema nigde javnog wc -a. A i da ga ima sigurno bi zaudarao na stoletna govna.A mozda kad bi imalo al nema…ke… i dalje

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here