Planinari se spremaju za Malu topličku transverzalu

0
mala toplička transverzala

PROKUPLJE: Ove godine, sedmi put zaredom, Planinarsko skijaški klub „Toplica“ iz Prokuplja biće organizator i domaćin međunarodne planinarske akcije pod nazivom “Mala toplička transverzala“.

Prema rečima predsednika kluba, Darka Žarića, pripreme uveliko traju, a ove godine, kao i obično, očekuju učešće nekoliko stotina ljubitelja šetnje i planina iz cele Srbije i okolnih zemalja.

Ova, sada već tradicionalna planinarska akcija, održava se u Prokuplju pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Planinarskog saveza Srbije, Grada Prokuplja i Sportskog saveza u Prokuplju.

Kako je najavio Žarić, transverzala će se održati sredinom narednog meseca, a učesnici će obići planinarske staze duge 16 kilometara.

Prema proceni organizatora, ova staza kroz planinski deo na širem području Prokuplja trebalo bi da se pređe za oko pet sati. Na tom putu, planinari će obići Pasjački vis (971 metar) i ostatke utvrđenja Bučinski grad iz 6. veka nove ere, nakon čega će svi biti ugošćeni u Planinarskom domu u Rastovnici.

-Za sve planinare učesnike, kao i za goste koji dođu iz drugih krajeva naše zemlje i inostranstva- organizovali smo smeštaj u Planinarskom domu na Belom Kamenu ili u hostelima u Prokuplju sa mogućnošću produženog odmora u našem kraju, kazao je Žarić.

Prema njegovim rečima, već je počelo prjavljivanje učesnika akcije, pa će se veoma brzo tačno znati i koliko njih će ove godine učestvovati u akciji.

-Posle završene akcije, u našem Planinarskom domu u Rastovnici je planirana mala svečanost na kojoj će biti uručene zahvalnice učesnicima planinarima, ali i onima koji su pomogli u organizaciji ove akcije, kazao je Žarić.

On je pozvao sve zainteresovane da svoje klupske ili pojedinačne prijave pošalju na adresu [email protected].

Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime