Počela Ivanjdanska likovna kolonija

0

U okviru Кulturnog leta, koje organizuje prokupački Dom kulture, danas je otvorena 14. Ivanjdanska likovna kolonija.

Ona će trajati do 7. jula, a okupila je slikare iz Prokuplja, Milana Ilića, Dragana Popović, Filipa Кosteskog, Batu Stajkovića, Dragoljuba Stojanović, Nikolu Nikolića i Vladimira Novakovića.

– Iako u skromnim uslovima, tradiciju okupljanja nastavljamo. Ove godine će nas sedmoro stvarati, ovde u klubu Doma kulture i njegovoj okolini. Slikaćemo ono što osećamo i vidimo, nemamo zadatu temu, ali sam siguran da će kao i ranijih godina, nastati veliki broj dobrih slika, čijom prodajom ćemo pomoći manastir u Ajdanovcu, rekao je na otvaranju Ivanjdanske kolonije slikar Milan Ilić.

Na Ivanjdan u subotu 7. jula, slikari ove kolonije posetiće manastir Ajdanovac i taj dan će slikati u njegovom  živopisnom okruženju.

Uporedo sa kolonijom Dom kulture je pripremio i drugi  program koji će sigurno zainteresovati mnoge Prokupčane da dođu i učestvuju u njemu.

Tako će već sutra u 20 sati u porti crkve Svetog Prokopija knjigu „Uvod u modernu“ predstaviti Predrag Jašović iz Paraćina. Za ljubitelje glume pripremili su pozorišnu predstavu „Anđela“ za 5. jul u 20 sati.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime