Počela naplata parkiranja u Kuršumliji – za i protiv

1

Od ranog jutra u centru Kuršumlije nakon početka naplate parkiranja, bila je smanjena gužva, ali i gunđanje vozača koji su ranije navikli da se parkiraju po sopstvenom nahođenju.

Oko 9 sati, pojedini vozači su po staroj navici ostavili svoja vozila parkirana nepropisno, pa su nakon intervencije radnika Parking servisa parkiranje obavili propisno.

Već u 10 sati, svi automobili su u centru grada bila parkirani kako pravila nalažu uz smanjen broj vozila.

Svi vozači su na brisačima dobili obaveštenje Direkcije za izgradnju, odnosno novoosnovanog Parking servisa o uslovima parkiranja u užem centru grada.

Počelo je i raspitivanje za mesečne karte onih koji žive u užem centru grada i neki od stanara su već kupili karte koje iznose 400 dinara mesečno.

Najrevnosnije platiše, kako to i inače biva u Kuršumliji, su vozači sa “strane” koji su sms porukom plaćali sat vremena parking koje iznosi 25 dinara.

“Domaći vozači” još uvek razmišljaju i “razmenjuju mišljenja”, da li je zakonita naplata parkiranja.

Bilo kako bilo, ali ono što je upalo u oči je da je jedna strana trotoara u centru grada posle ko zna koliko vremena bila “prohodna” za pešake.

Pauk još nije stigao u Kuršumliju, a kažnjavanje takođe nije zabeleženo prvog dana zvanične naplate parkiranja koje treba da pokaže da li je to pravi potez u uređenju najčešće prebukiranog centra grada automobilima.

1 KOMENTAR

  1. Jadan smo narod. Trude se da unište svaki trag slobode u ovoj zemlji, a pod maskom organizacije života. Da žele organizaciju života vodili bi red o propisnom i nepropisnom parkiranju, napravili bi garažu, parking. Naplata parkiranja čin sputavanja slobode kretanja ljudi. To je uzurpacija javnih površina. To je svojevrsna diskriminacija. Može da parkira auto samo onaj ko ima da plati. Takvih je malo u Opštinama Kuršumlija, Blace, Prokuplje, Žitorađa. Sa afričkim platama glumiti šarenu Evropu baš je mučno, a sve zbog bolesne zamisli da se uzme još para od naroda.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime