Počela podela pomoći najugroženijima Prokupčanima

2

Najugroženijim porodicama i pojedincima Male Plane i Resinca dodeljena je pomoć u osnovnim životnim namirnicama. Ovu pomoć uručio je predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i član Opštinskog veća zadužen za socijalna pitanja Milan Aranđelović.

– U narednih nekoliko dana najugroženijim porodicama i pojedincima, koji do sada nisu primili nijedan vid pomoći, biće podeljeno više od 100 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Sredstva za kupovinu ovih paketa u iznosu od 450 hiljada dinara obezbeđena su iz budžeta, rekao je Paunović i dodao da će najveći deo ove pomoći biti podeljen ugroženima u seoskim sredinama. Prema njegovim rečima, lokalna samouprava će i pored teške finansijske situacije uvek pomagati socijalno ugroženim porodicama i pojedincima.

– U saradnji sa Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom i mesnim kancelarijama ovu pomoć ugrožene porodice i pojedinci dobijaće na kućne adrese. To se prvenstveno odnosi na staračka domaćinstva i pojedince koji žive u seoskim sredinama, izjavio je član Opštinskog veća zadužen za socijalna pitanja Milan Aranđelović i dodao da će akcija podele paketa na kućni prag biti nastavljena u narednih nekoliko dana.

Podeli prvih 17 paketa, osim rukovodstva lokalne samouprave, prisustvovali su i predstavnici Centra za socijalni rad i Crvenog krsta Prokuplja.

2 KOMENTARA

  1. Svaka cast lokalnoj samoupravi i ljudima koji vode ovaj grad. U teškim trenucima vode red na sve pa tako i na najugroženije. Nadam se da ce i neko iz DONJE TRNAVE DOBITI ovu pomoc. Samo nastavite tako i bice nam uskoro svima bolje

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime