Počela turneja najboljih ostvarenja na Prokupačkom festivalu kratkog filma

0

Revija najboljih filmova na Prokupačkom festival kratkometražnog filma počela je večeras u 20h u maloj sali Niškog kulturnog centra.

Predstavljeni su filmovi “Strings”, “Pan-Demia” i “I’ve just had a dream” španskih autora, “5 ways 2 die” iz Kipra, “The Fly” autora iz Italije, “The fish and I” iranskog reditelja, “On the edge” (Izrael) i srpski film “Drawn”.

Ovom prilikom prikazano je i francusko ostvarenje “Dad in mum”, koje je na festivalu dobilo nagradu za najbolji film prema oceni publike. Priznanje je na početku revije direktor festivala Žikica Jovanović uručio direktorki Francuskog centra Niš, koja je primila nagradu umesto autora.

Prokupački festival kratkometražnog filma održan je od 23. do 26. aprila u Prokuplju i na njemu su prikazana 73 filma – 55 iz inostranstva i 18 iz Srbije.

Ovo je ujedno početak turneje najboljih ostvarenja sa festivala, a njen nastavak se očekuje na Mikser festivalu u Beogradu 7. juna. Posle toga uslediće gostovanja u Lazarevcu, Velikoj Plani, Vranju, Sarajevu, kao i u Hrvatskoj i Makedoniji.

Početak turneje ovenčan je još jednom nagradom. Naime, film Žikice Jovanovića “Aladin i čarobna kanta” nagrađen je na VIVA Festivalu u Sarajevu. Filmski kritičar Dejan Dabić, koji je bio jedan od članova žirija, iskoristio je priliku da večeras uruči Jovanoviću nagradu – bronzanog leptira. Ovo je osma nagrada za ovaj film prokupačkog autora.

11150447_656575811143645_8193211061207165387_n

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime