Počele pripreme za 7. FEDES

0

Ovog proleća nas očekuje najlepša i najveselija manifestacija u gradu – FEDES. Pripreme za Festival dečjeg stvaralaštva uveliko su počele.

Biće to sedmi po redu FEDES, a za njegov najvažniji deo „Dečiju pesmu“, već je izabrano 16 pesama, čiji su autori toplički pisci i kompozitori, jer ova manifestacija od početka računa i oslanja se na sopstvene snage i promociju pravih vrednosti Toplice.

– Solisti su već dobili tekstove, notne zapise i matrice, tako da su sa svojim profesorima solfeđa počeli uvežbavanje, rekao je direktor Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ Vlada Drobnjak i istakao da 14 solista pohađa Muzičku školu na čijem je on čelu.

U okviru FEDES-a već po tradiciji biće organizovano i takmičenje učenika ove škole na odsecima klavira, harmonike, gitare i violine u izvođenju klasične muzike. U ovom delu programa učestvuju i učenici izdvojenih odeljenja iz Blaca, Kuršumlije i Žitorađe.

Dirigent Dečijeg hora Doma kulture Sanja Stojković naglašava da se deca već sada raduju ovogodišnjem FEDES-u i da su horisti već počeli pripreme tako što rade na uvežbavanju pesama.

U okviru ove manifestacije pored vesele „Dečije pesme“ biće održano i takmičenje u klasičnoj muzici, veče narodne muzike i stvaralaštva, koje uvek bude dobro prihvaćeno od strane publike i takmičenje u likovnom i literarnom stvaralaštvu kome se opet najviše raduju deca

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime