Počeli “Dani šljive” u Blacu

1

Sinoć je svečanim otvaranjem u centru Blaca počela 15. po redu manifestacija “Dani šljive” koja je okupila veliki broj izlagača, ali  gostiju iz cele Srbije i regiona.

Otvarajući “Dane šljive” Nenad Katanić, pomoćnik ministra poljoprivrede pozvao je voćare da se udruže kako bi bili još konkurentniji.

– Drago mi je što ova manifestacija iz godine u godinu poprima sve veći značaj i što šljivu niko na svetu ne slavi na ovaj način i u ovim razmerama kao što to rade Blačani i domaćinsko Blace,kazao je na otvaranju manifestacije Zoran Jozić, predsednik Opštine Blace.

Posle otvaranja manifestacije usledio je vatromet a prisutne na otvaranju je pozdravio i Mohamed Nabhar ambasador Palestine u našoj zemlji koji je voćarima ovog kraja poželeo berićetne berbe.

Spektakularnom otvaranju ove tradicionalno privredno turistička- manifestacije doprineli su mažoretkinje uz trubače, zdravica vrednim domaćinima ali pre svega veliki broj izlagača, odnosno štandova na kojima su bili izloženi brojni proizvodi od šljive: razne vrste rakija, džemova, slatkoga ali i drugog voća…

Glavna blačka ulica koja je nazvana ulicom šljive, sinoć je bila prepuna posetioca ne samo iz blačkog kraja i Topličkog okruga već i čitavog regiona.

– Očekujemo da tokom tri dana, koliko traju “Dani šljive” , kroz Blace “prođe” oko 100.000 posetilaca i da svi oni ponesu lepe utiske iz naše opštine i da nam se narednih godina vraćaju jer je manifestacija iz godine u godinu sve posećenija i značajnija.

Osim što unapređujemo njen sadržaj, suština je da očekujemo da naši poljoprivredni proizvođači i prerađivači sklope što više poslovnih ugovora sa kupcima jer naši ljudi imaju šta da plasiraju, s ponosom priča o najznačajnijem događaju u blačkoj opštini predsednik Jozić

On je istakao da se proizvodi od voća već plasiranu na tržiština u Nemačkoj, Kanadi i drugim zemljama…

U muzičkom delu manifestacije prve večeri nastupale su muzičke grupe Talični tom, hor Konstantin iz Niša i Leksington bend.

Večeras nastupa Halid Bešlić i grupa Legende.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime