Počelo suđenje za ubistvo kruševakog zubara Milutina Rokića

0

U Višem sudu u Kruševcu danas je počelo suđenje Dejanu Stankoviću, zvanom Ždrokinac (68), optuženom za ubistvo kruševačkog stomatologa Milutina Rokića – Roke (65).

Ubistvo je počinjeno 3. marta 2014. godine oko 23 sata pred ponoć u klasičnoj sačekuši u Ulici Čupićevoj, na stepeništu ulaza višespratnice u kojoj je Rokić imao stan i ordinaciju u prizemlju.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu tereti Dejana Stankovića da je njegov DNK potvrđen na tragovima sa lica mesta, na gelenderu stepeništa u zgradi gde je izvršenio ubistvo, na čarapi nađenoj u kontejneru koju je izvršilac ubistva navukao na glavu u vreme izvršenja kriuvičnog dela i na futroli od pištolja u dvorištu.

Optuženi Dejan Stanković je na sudu negirao navode optužnice, iako se snimak sigurnosne kamere podudara sa njegovim hodom kretanja i kačketom na glavi, sa karakterističnom jaknom, koja je kasnije nađena kod osumnjičenog.

Uz to, Dejan Stanković zabacuje desnu nogu dok hoda, a iako na snimcima nije registrovano lice muškarca, vidi se da usnimljeni tako karakteristično hoda.

Posle čitanja optužnice i izjave optuženog, suđenje je prekinuto, a nastavak će uslediti 25. i 26. novembra.

Dejan Stanković je, inače, Kruševljanin, koji je sa ubijenim Milutinom Rokićem bio u starom kumstvu, jer su Rokićevi roditelji venčali roditelje Ždrokinaca, te da su im krstili i blizance i ćerku, koja je u međuvremenu preminula.

Do sedamdesetih godina Dejan Stanković i njegov brat blizanac Vojin Stanković Ždrokinac, koji je takođe bio osumnjičen za ovo ubistvo, pa pušten jer se dokazalo da je tog kritičnog dana bio u Švedskoj gde živi, družili su sa Rokićima, ali su potom zbog pljačke banke završili u zatvoru.

Njihov stan, koji se nalazio preko puta Milutina Rokića, nasladila je sestra, koja ga je kasnije i prodala, pa je danas tu kozmetički salon.

Dejan Stanković je državljanin i Južne Afrike, a u Kruševac je dolazio povremeno.

Motiv ubistva stomatologa Milutina Rokića nije razjašnjen.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime