Počeo 10. Festival dečijeg stvaralaštva FEDES

0
????????????????????????????????????

Ovogodišnji jubilarni, 10. po redu, Festival dečijeg stvaralaštva FEDES, počeo je danas tradicionalnim takmičenjem instrumentalista u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“.

– Ovo je vrlo važna i značajna manifestacija za naš grad. Ona je 2015. godine postala manifestacija od kulturnog značaja za opštinu Prokuplje. Okružnog je karaktera i u njoj se takmiče učenici osnovnih škola. Dom kulture, kao organizator, trudi se da svake godine u program FEDESA uvrsti nešto novo. Tako će se ove godine, po prvi put, učenici takmičiti i u sviranju klarineta. I to nije sve, po prvi put nam gostuje i Pozorište lutaka iz Niša, i po prvi put imamo kao člana žirija, jednog pobednika FEDES-a, istakla je direktor prokupačkog Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“ Tijana Petrović i naglasila da se ovom Festivalu svi raduju, a posebno deca, koja su odrastala sa njim.

FEDES je, po završetku takmičenja instrumentalista, nastavljen izvođenjem Dečije pesme Festivala za učenike Osnovne škole „9. oktobar“.

Program ovogodišnjeg FEDES-a sadrži i predstave za decu, izložbu likovnih radova, literarnu radionicu, veče narodnog stvaralaštva, finale Dečije pesme i završno veče, na kom će biti dodeljene nagrade najboljim izvođačima ovog Festivala, po kome je grad već postao prepoznatljiv.

Ovu, sadržajno veoma bogatu manifestaciju, organizuju Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ i Muzička škola „Kornelije Stanković“ pod pokroviteljstvom Opštine Prokuplje.

Organizatori FEDES-a obećavaju dobru zabavu i nesvakidašnji doživljaj, te ovim putem pozivaju sve ljubitelje dečijeg stvaralaštva da im se pridruže. Festival dečijeg stvaralaštva FEDES traje do 7. novembra.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here