Počeo međunarodni festival “Lektirići ex fest”

0

Međunarodni festival pozorišta za decu i mlade “Lektirići ex fest”, deveti po tedu, otpočeo je 1. oktobra u Кuršumliji. Đaci iz OŠ ” Miloje Zakić” su uživali u “Кviskoteci” Toda Nikoletića, u režiji Radeta Mihajlovića. Ansambl “Abraševića” iz Smederevske Palanke pokazao je kako se igra srcem, ispunjavajući osnovnu zamisao autora i reditelja, momentalno uspostavivši komunikaciju sa publikom koja nije prestajala do kraja komada.

– U uslovima zebnje od otkazivanja, zahvalni smo na hrabrosti koju je pokazalo rukovodstvo Škole, ukazujući gostoprimstvo ansamblu koju već treću godinu učestviuje na našem Festivalu, kazao je organizator manifestacije Zoran Cvetković.

Za glumicu dana žiri je proglasio Nikolinu Radojičić ( Vila Mila), dok je diplomu kao glumac dana poneo David Jagodić ( Toša).

Organizatori kažu da će Festival i dalje teći ” kao da je sve normalno”, sa mogućnošću da se sve i otkaže u poslednji čas, ako to okolnosti budu zahtevale. Biće odigrane predstave iz Beograda, Sokobanje, Trstenika, Požarevca, Rume, Gračanice, Tuzle B i H), Кrive Palanke (Severna Makedonija), Bjelovara ( Hrvatska),

Ovu jedinstvenu reviju teatarskih  talenata sa prostora bivše SFRJ upriličila je Narodna biblioteka “Rade Drainac” iz Prokuplja, uz sufinansiranje Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Prokuplja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime