Počinje Nedelja crvenog krsta

0

Crveni krst Prokuplje priprema niz aktivnosti kojima će biti obeležena Nedelja Crvenog krsta, koja traje od 8. do 15. maja.

– Kao i svake godine Nedelju Crvenog krsta počinjemo obilaskom naših starih volontera, koji su ceo svoj životni vek posvetili humanitarnom radu. Aktivisti Crvenog krsta koriste svaku priliku da sa njima porazgovaraju i podsete na njihov humanitarni rad, rekla je sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dušica Dinić.

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta 9. i 10. maja biće organizovan radni vikend, kada je sa zdravstvenim radnicima planiran obilazak okolnih sela.

– Tom prilikom održaćemo predavanje na temu „Osnovi zdravstvene higijene“, a stanovnici će imati priliku da provere krvni pritisak i dobiju medicinske savete od stručnih ljudi, rekla je Dinić i istakla da je Crveni krst pripremio pakete sa hranom koje će tom prilikom podeliti najugroženijim porodicama.

Tradicionalno, Crveni krst Prokuplje dodeljuje nagrade za najbolje likovne i literarne radove na konkursu „Krv život znači,“ koje će biti uručene učenicima osnovnih i srednjih škola 12. maja.
Kraj Nedelje Crvenog krsta obeležiće se posetom prokupačkom porodilištu, kada će sve bebe rođene od 8. do 15. maja dobiti pakete koji su ove godine obezbeđeni uz pomoć donatora.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime