Počinje upis za IT odeljenje Gimnazije u Prokuplju

0
?

Podnošenje prijava za upis u gimnazijsko IT-odeljenje u Prokuplju, zainteresovani učenici mogu podneti 11. 12. i 14. maja od 9 do 14 sati, u prostorijama škole.

Dokument, koji je potrebno dostaviti prilikom podnošenja prijave za upis, jeste izvod iz matične knjige rođenih, koji može biti stariji od šest meseci.

– U samoj školi učenici će dobiti i prijavu koju će popuniti, a na samom polaganju ispita, koji će biti održan 3. juna, kandidati moraju da ponesu sa sobom i đačku knjižicu. Za sve ono što ih dodatno interesuje mogu da se obrate i našoj školi pozivom na brojeve telefona 027/329-015 i 027/321-110 svakog radnog dana od 7 i 30 do 14 sati, rekao je direktor prokupačke Gimnazije Dragoslav Minić.

On je naglasio da se pripreme za prijemni ispit za IT-odeljenje u prokupačkoj Gimnaziji odvijaju svake subote od 9 do 12 sati i 30 minuta.

– Interesovanje đaka je veliko i mi smo zadovoljni što je tako. Na pripremnu nastavu, koju drže profesori matematike Dobrila Popović, Dragan Krstić i Tanja Đorđević, dolazi 40 učenika. Oni su zadovoljni znanjem koje učenici pokazuju na časovima pripreme i nadaju se da će tako biti i na samom ispitu, naglasio je Minić.

Učenici Topličkog i Nišavskog okruga prijemni će polagati u Gimnaziji „Bora Stanković“ u Nišu.

Predviđen broj za upis u gimnazijsko IT-odeljenje je 20 učenika maksimalno, a 15 minimalno. Sudeći po interesovanju osnovaca, prokupačka Gimnazija bi mogla da se nađe pred rešavanjem jednog lepog zadatka, a to je da od Ministarstva prosvete zatraži da otvori još jedno odeljenje ovog smera. Ostaje da sačekamo 3. jun i onada utvrdimo koliko to svršenih osnovaca želi da se bavi baš onim što nudi gimnazijski informatički smer u Prokuplju.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here