Počinju Dani norveškog filma

0

Festival norveškog filma u Prokuplju se polako pretvara u tradiciju, zahvaljujući Film klubu Prokuplje. U skladu sa hladnom severnom klimom, norveški film uvek nađe mesto pred prokupačkom publikom u novembru, pa je tako otvaranje festivala zakazano za utorak 7. novembar u 18h u Narodnom muzeju Toplice.

Dane norveškog filma Film klub organizuje zajedno sa Ambasadom kraljevine Norveške, čiji tako će predstavnici i otvoriti festival.

– Film klub Prokuplje organizuje razne filmske večeri u saradnji sa svojim partnerima. Do sada smo publici u našem malom gradu omogućili da vidi Dane iranskog filma, Festival evropskog filma, Dane holandskog filma, turneju Slobodne zone i druge razne filmske projekcije. Izuzetna nam je čast da se norveški film već prepoznaje kod Prokupčana kao jedna mala tradicija, i zbog toga se svi ponosimo – kaže predsednik Film kluba Žikica Jovanović.

Na programu su tri filma norveške produkcije. U utorak se prikazuje “Prohujalo sa ženom”, u sredu takođe u 18h film “Varg Veum”, dok je za završno veče zakazana projekcija filma “Kurt postaje zao”.

Sve projekcije biće u Narodnom muzeju Toplice, a ulaz je slobodan.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime