Podignute tužbe protiv više od 600 poljoprivrednika u Kuršumliji

2

Ministarstvo poljoprivrede podnelo je više od 600 tužbi sudu za vraćanje poljoprivrednih kredita koje su poljoprivrednici sa teritorije kuršumlijske opštine podigli pre više od deset godina, saznaju Top Novosti. Sa nagomilanom kamatom, oni će morati da vrate od 200 do čak preko 400 hiljada dinara!

Radi se o kreditima koje su poljoprivrednici sa teritorije Opštine Kuršumlija podizali u perodu od 2005. i 2007.godine koji su tada iznosili od 60 do 120 hiljada dinara. Tada je ove kredite podiglo oko 1200 poljoprivrefnika sa teritorije kuršumlijske opštine, a njih tek polovina je vratila ove kredite koji su davani za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

U međuvremenu je u perodu od 2008 do 2012.godine doneta uredba Vlade Srbije prema kojoj su oni koji vrate glavnicu kredita bili oslobođeni plaćanja kamate.

Pošto više od 600 poljoprivrednika nije vratilo kredite, Ministarstvo poljoprivrede je nedavno podiglo tužbe pa sada većina tuženih će morati da vrati sumu od 200 do čak preko 400 hiljada dinara sa kamatom koja je zaračunata.

Dobri poznavaoci prilika na teritoriji kuršumlijske opštine kažu da iako rasprodaju svu zemlju, poljoprivrednici neće moći da vrate uzete kredite po tužbama jer većina poljoprivrednih gazdinstava vredi daleko manje.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime