Poginuo u seči šume

0

Ivan A. (26) iz sela Zalogovac kod Varvarina, jedan od dvojice braće šumokradica državne šume poginuo je u ataru sela Toljevac, a hitna pomoć je njegovo bespomoćno telo pronašla na traktoru pored puta u selu Padež, koje pripada području Kruševca.

Hitnu je u 5 sati u utorak ujutro pozvao stariji brat B.A, rečima,, brata je ubilo drvo,,. Ali, je okolnost da na licu mesta nije bilo nikakvih tragova, da je telo pronađeno bespomoćno na trakoru bez obuće, policiji i tužilaštvu bila sumnjiva.

– Dvojica braće iz Zalogovca su se prethodne većeri dogovorili da ujutro u 4 sata idu u seču državne šume u susednom Toljevcu. Prema prvoj verziji priče stariji bart B.A. je navodno prvi ustao, ali je video da Ivana već nema kući, a nema ni traktora, pa je pošao pešice za njim ka šumi. Policiji je potom izjavio kako je brata mrtvog našao na putu, kako leži na traktoru. Ali, s obzirom da je leš zatečen bosonog i da pored njega nema motorne tsetere, kojom bi sekli drva, niti bilo kojih tragova koji bi ukazivali na ubistvo, kruševačko tužilaštvo je naložilo obdukciju leša. Nalazi su pokazali da je na telu Ivana A. pukla karlica i trbušna arterija, a ustanovljeni su i rascepi jetre i slezine, što navodi da je smrt usledila usled jakog tupog udarca ili nagnječenja, navodi naš izvor iz istrage.

Nalazi obdukcije bili su jasni, pa je stariji B.A potom priznao policiji da je na njegovog mlađeg brata Ivana palo posečeno drvo i ubilo ga. On je mrtvog brata utovario na traktor i povezao do obližnjeg sela Padež, kako se ne bi posumnjalo da su u Toljevcu krali državnu šumu.

– Istraga je, na licu mesta, u kukuruzištu pokraj šume, u ataru sela Toljevac, pronašla opanke pokojnog Ivana A. i motornu testeru, kojom su sečena drva, a koju je njegov brat prikrio da ne bi odao tragove o krađi državne šume.

Protiv B.A. podneta je krivična prijava za izazivanje opšte sigurnosti i krađu šume, navode u istrazi koju je pokrenulo Više javno tužilaštvo, a slučaj predat u nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime