Pohvaljeni najaktivniji volonteri

0

Opština Prokuplje i Kancelarija za decu i mlade upriličile su prijem za volontere povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera 5. decembra.

Zamenik predsednika Opštine  Prokuplje Ilija Đedović dodelio je tri zahvalnice za za izuzetno angažovanje i učešće u akcijama, i to Sanji Stojković, volonterima Crvenog krsta i Volonterskom centru Prokuplje.

Sekretar Crvenog krsta Dušica Dinić je istakla veliki značaj volontera za rad ove organizacije.

– Kada znate da u svakom trenutku možete da računate na bar 30 volontera, lako je da organizujete svaku akciju. Volonteri nam pomažu da se bolje ostvarimo kao humanitarna organizacija, mi njima pomažemo da se organizuju i ostvare kao humani ljudi, rekla je Dinić.

Opština Prokuplje i Kancelarija za decu i mlade podržavaju rad volontera u svim akcijama, tako da je evidentirano oko 6-8000 sati volonterskog rada, gde je učestvovalo skoro 200 volontera.

– Za volontiranje je, pored vremena i dobre volje potreban i dobar program. Kancelarija za decu i mlade u sve programe koje sprovodi uključuje i volontere, jer je međusobna saradnja mladih od velikog značaja za uspešnu realizaciju programa, istakao je Dejan Kostadinović, šef Kancelarije za decu i mlade.

Ovaj prijem još jednom je potvrdio koliko je rad volontera značajan za celu opštinu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime