“Poklon” Prokupčanima na dar

2

Pesnički prvenac Marije Aranđelović izazvao je veliku pažnju Prokupčana, pa se u pozorišnoj sali Doma kulture sinoć okupio veliki broj ljubitelja poezije, upravo ovim povodom. Promocija zbirke poezije “Poklon” ostaće zapamćena kao svojevrsni umetnički događaj u gradu.

Zbirka pesama podeljena je u tri ciklusa i oslikava jedan nesvakidašnji i borbeni svet autorke, koji potvrđuje da je “u ljubavi teško čovek biti”.

– Marijina poezija jeste poklon. Poklon svim onim ljudima koji ćute i zatvaraju reči kojima će sve tajnovito u sebi oslikati, i tako oslikano zatrpati, odgurnuti. Pesnikinja oslikano stavlja pred nas, želi da vidimo kako život sporo otiče kada pevamo o njemu, kako se brzo trči livadama kada se zna da njenim krajem, po cveću pale, mirišu naše reči – kaže Ljubiša Krasić.

Zbirka zapravo ima četiri naziva. Zbog toga što je u pitanju ljubavna poezija, tu je na francuskom jeziku cadeau. Preostala tri su reč „poklon“ na srpskom, ruskom i grčkom – zbog pravoslavlja, jer je za autorku, kako kaže, veza između ljubavi i vere velika.

O Marijinoj poeziji govorili su Saša Milovanović, Ljubiša Krasić i autorka, dok je stihove kazivala Ivana Đurković. Scenu su pored Marijinih stihova oplemenili plesni pokreti Tamare Kostić i magičan glas Pole Spasojević.

Priče o Prokupčanima koji svakodnevno čine naš grad boljim možete čitati OVDE.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime