Pokloni za đake prvake u školi u Prokuplju

0
????????????????????????????????????

U ime Opštine Prokuplje, prvake Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“, danas su posetili zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i većnica za prosvetu i sport Maja Ranđelović.

Oni su ovom prilikom pozdravili buduće prvake i podelili im poklone koje im je pripremila lokalna samouprava.

– Reč je o rancima, majicama, kačketima i narukvicama koje će im pomoći da se bezbednije kreću od kuće do škole. Ovo je veoma važan dan u odrstanju naših najmlađih sugrađana i ja im želim da im i svaki sledeći protekne u radosti i zadovoljstvu. Budite bezbrižni u svojim školskim klupama, ali i vredni i radoznali u saznavanju novih znanja, koja će vam ubuduće koristiti. Radujte se dobrim ocenama, ali učite da biste znanje, koje steknete u osnovnoj školi, mogli da iskoristite i kasnije u životu, kroz vaš rad. Veselite se uspesima svojih drugara i delite na jednake delove sve ono što će vas zajedno činiti srećnim. Opština Prokuplje će kao i dosad uvek biti tu da vam pomogne koliko god je u mogućnosti. Želim vam srećan polazak u školu i da bezbrižno odrastete u dobre i plemenite ljude, istakao je pozdravljajući prvake Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ zamenik predsednika Miroljub Paunović.

I direktor ove osnovne škole Saša Jovović je svojim najmlađim đacima čestitao polazak u školu i poželeo im da budu dobri i vredni đaci. On je ovom prilikom istakao da je sve spremno za početak nove školske godine.

– Ono čime možemo da se pohvalimo jeste to da smo uspeli da obnovimo jedan deo podova u učionicama, ovde u matičnoj školi, ali i u izdvojenom odeljenju u Petrovcu. Deca će u ovoj školskoj godini učiti u okrečenim i svetlim učionicama, a školski hol smo ulepšali umetničkim delima fresko slikarstva, freskama Svetog Save i Belog anđela, naglasio je direktor Jovović.

Ova, najmlađa prokupačka osnovna škola u petak slavi svoj rođendan i za tu priliku su njeni učenici, zajedno sa nastavnicima pripremili bogat i sadržajan program.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime