Pokrenuti proizvodnju u preduzeću „Milan Toplica“

0

Delegacija bivših radnika nekadašnjeg Preduzeća za proizvodnju mineralne vode i sokova „Milan Toplica“ u Tularu , razgovarala je danas sa predsednikom Opštine Prokuplje Miroljubom Paunovićem i predstavnicima lokalne samouprave o mogućnostima za ponovno pokretanje proizvodnje u ovom preduzeću, čija je mineralna voda bila jedna od tri najkvalitetnije u bivšoj Jugoslaviji.

Dvadesetak bivših radnika je ovom prilikom istaklo da je tokom privatizacije preduzeća, koja je završena pre desetak godina, svih 170 radnika izgubilo posao.

Njihov zahtev upućen predstavnicima lokalne vlasti bio je i da se ispita privatizacija kojom je otuđena imovina preduzeća, što se odnosi na mašine, vozni park i ambalažu kao i da se utvrdi odgovornost prethodnog rukovodstva.

Prema rečima predsednika Opštine Prokuplje Miroljuba Paunovića lokalna samouprava već traži rešenje problema vezanih za preduzeće „ Milan Toplica“.

– Cilj nam je da pokrenemo proizvodnju, vratimo stari sjaj i ugled ovom preduzeću i da uposlimo radnike koji su zahvaljujući politici prethodnog rukovodstva dovedeni na rub egzistencije, istako je ovom prilikom Miroljub Paunović.

Naime, u toku su pregovori sa nekoliko potencijalnih strateških partnera. Na brojnim razgovorima vođenim u Ministarstvima rudarstva i poljoprivrede govorilo se o prebacivanju eksploatacionog prava izvorišta Opštini Prokuplje čime bi se dodatno olakšalo pronalaženje strateškog partnera.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime