Poljoprivrednici iz Prokuplja na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

0

Opština Prokuplje organizovala je odlazak poljoprivrednika na 85. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji se od 15. do 21. maja održava u Novom Sadu. Svoje proizvode na ovoj najvećeoj poljoprivrednoj manifestaciji u ovom delu Evrope izložilo je 1.500 izlagača iz Srbije i 30 zemalja sveta.

Zamenik predsednika opštine Prokuplje Miroljub Paunović i poljoprivrednici iz Mađara, Donje i Gornje Rečice, Tulara, Đurevca, Male Plane, Donje Stražave, Gubetina, Pašinca i drugih prokupačkih sela, tokom obilaska mnogobrojnih štandova videli su novitete iz oblasti prerade poljoprivrednih proizvoda, poljoprivredne mehenizacije i stočarstva.

Poljoprivrednici prokupačkih sela upoznali su se i sa najboljim rasama krupne i sitne stoke, njihovom ishranom i proizvodnjom mleka, mlečnih proizvoda i mesa.

Paunović je naglasio da je lokalna samouprava prepoznala značaj mladih ljudi koji su se opredelili da nastave da obrađuju imanja i voćnjake svojih roditelja u svom rodnom selu i da će im, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći na razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje.

Zamenik predsednika lokalne samouprave obišao je štand firme „Boki fud“, jedine prokupačke firme koja u poslednjih nekoliko godina izlaže svoje proizvode na sajmu.

Na štandu generalnog uvoznika, distributera i servisera poljoprivredne mehanizacije „Ferrari“ iz Italije, „DANI“ iz Merošine, Paunović se upoznao sa karakteristikama izloženih traktora i novih priključnih mašina.

Međunarodni sajam poljoprivrede posetili su i studenti Visoke poljoprivredno-prehrambene škole strukovnih studija Prokuplja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime