Pomoć boks klubu „14. oktobar“

0

Boks klub „14. oktobar“, danas su obišli ministar odbrane Bratislav Gašić, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Na poziv članova kluba i trenera Dragiše Milojevića, oni su razgovarali o mogućnostima revitalizacije i obezbeđenju adekvatnih uslova za treniranje i nastup takmičara.

Boks klub „14.oktobar“ ima tradiciju dugu čak 67 godina (sadašnje prostorije koriste 47 godina) i nekad je zauzimao poziciju u prvih 8 boks klubova u zemlji. Sadašnji članovi i aktuelni trener zatražili su pomoć kako bi klub mogao nesmetano da nastavi rad, s obzirom na veoma tešku materijalnu situaciju u kojoj se trenutno nalazi. Oni su istakli potrebu za stabilnim finansiranjem, nabavkom opreme i materijalnom podrškom za učešće na takmičenjima.

Ministar Gašić je izjavio da će najpre prostor biti trajno prenet u vlasništvo Kluba, a nadležnosti vođenja i upravljanja Klubom biće preuzeti od strane člana Gradskog veća Žarka Anđelkovića.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta i nekadašnji bokser Nenad Borovčanin, pozdravio je ideju o očuvanju kruševačkog Boks kluba. On je najavio da će ova inicijativa, kao pozitivan primer, biti preneta i na još 20 – ak gradova u Srbiji, kako bi se na taj način podstakao razvoj sporta koji trenutno nema adekvatnu pažnju.

Ovim aktivnostima pridružiće se i lokalna samouprava, rekao je gradonačelnik Dragi Nestorović, jer je jedan od ciljeva politike u sportu očuvanje infrastrukturnih kapaciteta i podrška svim sportistima koji ostvaruju rezultate i na taj način promovišu i Grad.

Boks klub „14.oktobar“ trenutno ima državnog prvaka u poluteškoj kategoriji Miljana Stevovića, nekoliko potencijalnih reprezentativaca, a beleže i sve veće interesovanje pripadnica lepšeg pola za bavljenje ovim, do skoro, rezervisanim sportom za muškarce.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime