Pomoć za izbeglice sa Kosmeta u Prokuplju

2

Povereništvo za izbegla i raseljena lica Opštine Prokuplje raspisalo je javni poziv za dva projekta, namenjana interno raseljenim licima koja žive na teritoriji opštine Prokuplje. Ovim projektima biće obuhvaćeno 10 porodica.

Jedan od projekata odnosi se na stambeno zbrinjavanje raseljenih, što znači da lica mogu da konkurišu za dodelu građevinskog materijala, kako bi poboljšali uslove stanovanja i drugi projekat je ekonomsko osnaživanje raseljenih porodica.

– Cilj ovih projekata je da se porodicama interno raseljenih lica obezbede bolji životni uslovi, dodelom građevinskog materijala, čija vrednost ne prelazi preko 550 000 dinara. Drugi projekat podrazumeva unapređenje poslovanja ili pokretanje nove delatnosti, što znači da će zainteresovani koji ispunjavaju uslove konkursa, nabavkom mašina, alata i drugih sredstava za rad, obezbediti svojim porodicama dohodak. Iznos za nabavku dohodovnih sredstava ne može biti veći od 200.000 dinara, rekao je poverenik za izbegla i raseljena lica Opštine Prokuplje Vojkan Ristić .

Oba projekta finansira Komesarijat za izbegla i raseljena lica Republike Srbije, a uslovi konkursa, koji je otvoren do 3. marta 2015. godine, objavljeni su na oglasnoj tabli u zgradi Opštine i u prostorijama Povereništva.

2 KOMENTARA

  1. I TO CE KAO I DO SAD GOSPODA SA KOSOVA PRODAVATI TRECIM LICIMA STO DOBIJU OD DRZAVE SRBIJE A DOLE NA KOSOVU SU RASPRODALI IMOVINU PO DEBELOJ CENI I SAD U PROKUPLJU GAZDUJU I 100 PUTA BOLJE ZIVE OD BILO KOG PROKUPCANINA,PRIMAJU PLATE I KOSOVSKE DODATKE I SRBIJA IM KAO PO OBICAJU NE VALJA A SIPTARI SU IMALI VELIKIH PROBLEMA SA NAZOVIMO SRBIMA SA KOSOVA TJ.KOSOVARIMA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime