Pomozite porodici Lešnjaković

1

Stjepan i Svetlana Lešnjaković su rođeni Kuršumličani koji već 30 god žive u Beogradu. Svetlana je dugogodišnji bubrežni bolesnik sa policističnim bubrezima, za koje je morala da uradi nefrektomiju ( vađenje ) zbog nihove veličine. Ona je već 10 godina na hemodijalizi jer nema srodnog živog donora sa A+ krvnom grupom. Suprug Stjepan je sa B+ krvnom grupom i nije postojala mogućnost da joj pomogne i ako je on to hteo od samog početka .

U tom dugogodišnjem traganju za njenim izlečenjem saznaju da se u Turskoj rade unakrsne transplatacije bubrega i ubrzo se odlučuju za istu. Stupaju u kontakt sa ljudima koji rade taj medicinski turizam u Istanbulu i dogovaraju odlazak. Kao jedna prosečna tročlana  srpska porodica sa jednom platom i invalidom nisu u mogućnosti da sve to i finansiraju,  otvaraju račun u fondaciji Budi Human Aleksandar Šapić pod rednim brojem 812 za Svetlanu Lešnjaković.

Uz pomoć dobrih i plemenitih ljudi uspeli da sakupe dovoljnu sumu za svoj poduhvat i 19. 10. odlaze u Istanbul na unakrsnu transplataciju bubrega gde u klinici Medikana uspešno odrađuju operaciju 27. 10. Naime, klinika je odradila sve preglede i pronašla turski bračni par koji je konpatibilan ( podudaran) sa Lešnjakovićima. Stjepan je dao bubreg turkinji a njen suprug Svetlani.  Operacija prolazi  bez ikakvih problema jer stručnost turskih lekara ( hirurga, nefrologa,neurologa, anesteziologa i sestara ) je na vrhunskom ( svetskom ) nivou.

Opotavak od operacije je prošo začuđujuće brzo .Savet doktora koji je vodio konpletan oporavak je bio da napustimo kliniku jel su oni i Kovid bolnica pa da nebi smo došli u opasnost od kovida. Lešnjakovići napustaju kliniku  i odlaze u hotel jel čekaju prvu kontrolu za dva dana po izlasku i skidanje stenta koje se radi 21. dan posle operacije.

Da bi za tri, čeitiri dana Stjepan osetio simtome korone i posle testiranja ustanovio da je pozitisna na koronu i pored opsežnih mera zaštite dolazi korona i naravno slab imunitet Svetlaninog organizma nije odbio koronu. Sada počinje nova životna borba za Lešnjakoviće. Stjepan sa terapijom ostaje u hotelu a Svetlana hitno u Infektivnu kliniku na intenzivnoj gde se i sada nalazi u borbi sa kovidom uspela je za malo da izbegne respirator i da ostane samo na kiseoniku, jer zbog rane nemože da leži na stomaku.

Njeno stanje se polako stabilizuje, krvna slika i sertoracija su se poboljšale i što je najvažnije bubreg radi. Sve ovo vam pričamo samo iz jednog razloga. Svaki dan u bolnici porodicu košta 500 eura. Pošto nisu računali na taj iznenadni i dodatni trošak, ponovo su primorani da mole ljude dobre volje za pomoć.

Na fondaciji Budi Human Aleksandar Šapić BR 812 za Svetlanu Lešnjaković može da se pošalje SMS poruka, može da se uplati na Dinarski i Devizni račun koji su na njenom baneri ili linku.

Svetlana je već 14 dana na klinici a predviđa se da bi za 15 dana mogla da izađe kao zdrava osoba.Molimo vas da nam pomognete u ovoj nadamo se poslednjoj životnoj borbi za porodicu Lešnjaković.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime