Poništen Javni poziv za prodaju pekarskog preduzeća ,,Branko Perišić,,

0

Agencija za privatizaciju je donela Odluku o poništavanju Javnog poziva za prodaju imovine kruševačkog pekarskog preduzeća A.D. „Branko Perišić“.

Odluka o poništavanju doneta je na osnovu prigovora, koji je uputila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, a u kome je osporen Javni poziv za prodaju imovine, zbog činjenice da se „Branko Perišić“ nalazi u predstečajnom postupku, te da ovakav Javni poziv nije u skladu sa zakonom.

Podsećamo, Agencija za privatizaciju je prethodno, 30.oktobra ove godine, objavila ponovljeni Javni poziv za prodaju imovine ovog kruševačkog preduzeća, po početnoj ceni koja je nešto viša od 4,5 miliona evra, što je 100 odsto vrednosti procenje tržišne cene imovine na dan 31. decembra 2014.godine. Konačni rok za prijavu učešća u postupku prodaje bio je 3. decembar, a otvaranje ponuda bilo je zakazano za 7.decembar.

Prethodni Javni poziv, bio je objavljen u maju ove godine, ali je i on u avgustu poništen, zbog nerešenih imovinskih odnosa u jednom predmetu u postupku restitucije, što je u međuvremenu otklonjeno kao smetnja.

Zaposleni u ovom preduzeću sada očekuju postupak u kome će biti doneta odluka o produženju zaštite od poverilaca u predstečajnom postupku do kraja januara naredne godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime