Ponovo pokazana humanost Prokupčana

0
????????????????????????????????????

Prokupčani su se u velikom broju odazvali dobrovoljnoj akciji davanja krvi, koja je danas sprovedena u organizaciji Zavoda za transfuziju Niš i Crvenog krsta Prokuplje.

Pored građana, koji su redovni davaoci dragocene tečnosti, humanost su pokazali i učenici prokupačke Gimnazije i Medicinske škole.

– Po drugi put smo ovog meseca u Prokuplju i želim da istaknem da su Prokupčani veoma humani ljudi. Pored redovnih davalaca, pozivu su se odazvali i oni koji po prvi put daju krv, što je za svaku pohvalu. Zavod za transfuziju raspolaže dovoljnim količinama svih krvnih grupa, što znači da su zdravstveni centri dobro snabdeveni i da za sada nema odlaganja operacija zbog nedostatka krvi, istakao je organizator akcije Miroslav Potkonjak.

Prema njegovim rečima, u svakoj akciji sakupi se u proseku oko 50 jedinica krvi, koja se nakon obrade distribuira zdravstvenim centrima i opštim bolnicama na teritoriji Srbije.

– Zadovoljni smo odzivom Prokupčana koji redovno doprinose stabilnosti zaliha dragocene tečnosti. Mnogo je davalaca koji zbog radnih obaveza nisu u mogućnosti da se odazovu akciji. Ovom prilikom apelujemo na poslodavce da imaju razumevanja za dobrovoljne davaoce krvi i omoguće im odsustvo s posla, jer se radi o akciji koja je od interesa za sve građane Srbije, istakao je Miroslav Potkonjak.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here