Ponovo radi bioskop! Martinović i Čarapić otvorili kuršumlijski bioskop

0

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i predsednik Privremenog organa opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić sa saradnicima svečano su otvorili rekonstruisan bioskop u čiju obnovu je uloženo više od 150 miliona dinara.

„Bioskopska sala je unapređena i modernizovana i sada ovde mogu da se emituju filmovi u 3D formatu što je i prezentovano prisutnima. Građani Kuršumlije imaju tu mogućnost da uživaju u filmskim projekcijama i to u najboljim uslovima i u skladu sa standardima u ovoj oblasti“, naglasio je ministar Martinović.

Tokom posete Kuršumliji ministar Martinović je obišao i Jedinstveno upravno mesto koje je među prvima otvoreno u Srbiji i u čije funkcionisanje je MDULS pre nekoliko godina uložilo oko osam miliona dinara. Kako je naveo Martinović, ovo je drugi veliki projekat MDULS-a u Kuršumliji i on, kako je rekao, znatno poboljšava rad organa i lokalne administracije nudeći građanima i privredi na jednom mestu povezane i integrisane usluge, i tako se sprečava njihova šetnja od šaltera do šaltera. Nastavljajući sa praksom jačanja lokalne informacione infrastrukture ministar Martinović je opštinskoj upravi donirao 20 laptop računara sa pratećom opremom.

Predsednik Privremenog organa opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić, istakao je da je od izuzetnog značaja otvaranje jednog ovakvog objekata za kompletnu društvenu zajednicu koji će imati multifuncionalnu namenu.

„Sve programske sadržaje sada ćemo moći da realizujemo u ovom prelepom ambijentu, sa najsavremenijom opremom. Nastojaćemo da isti budu prilagođeni svim genaracijama kako deci tako i našim starijim sugrađanima“, rekao je Čarapić zahvalivši ministru Martinoviću na finansijkoj pomoći prilikom realizacije ne samo ovog projekta, sa željom da se uspešna saradnja nastavi i ubuduće.

Ministar Martinović ovom prilikom posetio je i preduzeće „Bravar“ koje se bavi proizvodnjom poljoprivrednih mašina, a održao je i sastanak sa predsednikom Privremenog organa opštine Kuršumlija Vojimirom Čarapićem, naglasivši tim povodom da se Kuršumlija nalazi na veoma važnoj strateškoj poziciji i da je krase tri banje. On je izrazio uverenje da će Vlada uz dodatne napore intenzivnije investirati u razvoj Kuršumlije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime