Ponovo radi Dom učenika u Prokuplju

0
dom učenika
Foto: Služba za odnose sa javnošću grad Prokuplje

Nakon dvoipomesečne pauze zbog pandemije korona virusa, Dom učenika srednjih škola u Prokuplju ponovo je otvorio vrata svojim stanarima.

Кako je saopštila direktorka ove ustanove, Jelena Vuković,od 2. do 15. juna u  domu će biti oni učenici koji su se tokom nedavnog anketiranja opredelili za boravak u domu.

– Po nalogu Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja sproveli smo anketu među učenicima i njih dvanaestoro se prijavilo za boravak u Domu u vreme kada imaju obaveze u školi  kako bi popravili ocene  ili polagali završni maturski ispit, kazala je direktorka Vuković.

Ona je naglasila da je ta ustanova preduzela sve propisane mere i maksimalno bezbedne uslove za boravak učenika u domu.

– To znači da će se izvršiti kompletna dezinfekcija svih prostorija a deca će morati obavezno da koriste zaštitna sredstva, maske i rukavice. Takođe će im biti potrebna i lekarska uverenja ne starija od tri dana, kazala je direktorka.

Кako ističe, u novim  uslovima izmenjen je i kućni red, koji predviđa da u svakoj sobi boravi samo jedan učenik. Takođe je zabranjeno i unošenje bilo kakave hrane i ishrane po sobama, kao i posete učenicima. Svi učenici moraju biti u domu do 21 sat, kada se on zaključava.

Vaspitači i služba obezbeđenja dežuraće u domu cele noći, kao što su to činili i tokom školske godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime