Poplava u Kuršumliji – proglašena vanredna situacija

  0

  Opština Kuršumlija proglasila je vanrednu situaciju usled veoma obilnih kiša koje su proteklog dana i noći uzrokovale plavljenje stambenih obekata i oštećenje puteva na teritoriji cele opštine, potvrđeno je Top Novostima u lokalnoj samoupravi.

  Prema rečima Jovice Đinovića, zamenika predsednika Opštine Kuršumlija, u toku protekle noći bio je presečen put koji vodi ka Kuršumlijskoj Banji, a još uvek se saniraju posledice plavljenje ovog putnog pravca koji je povremeno neprohodan.

  Više stambenih objekata u selu Barlovo je poplavljeno, a seski putevi u više sela su teško oštećeni, pa su stanovnici pojedinih sela odsečeni od sveta.

  U toku je rašćišćavanje više putnih pravaca, pa je u tom cilju angažovana teška mehanizacija Komunalnog preduzeća i drugih firmi koji otklanjaju nanose zemlje koji su oštetili seoske puteve u selima Ljuša, Šatra, Konjuva, Vrševac, Spance i drugim kuršumlijskih sela.

  Komisija za evidenciju nastale štete se nalazi na terenu i popisuju se objekti i putni pravci koji su oštećeni.

  U ovim poplavama na sreću nije bilo povređenih, ali meteorološka prognoza ne ide na ruku ekipama koje otklanjaju nastalu štetu, pa postoji bojazan da može doći do novih plavljenja širom kuršumlijske opštine, navode u Opštinskom štabu za vanredne situacije.

   

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime