Posao za 190 radnika u Prokuplju!

0

Prvi ovogodišnji Sajam zapošljavanja u Prokuplju bio je izuzetno posećen. Ove godine biće posla za 190 radnika, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Na Sajmu se predstavilo 12 poslodavaca, a  najveći broj radnika  zaposliće Kompanija Leoni,  koja trenutno ima potrebe za inženjerima mašinstva,elektrotehnike i zaštite na radu, kao i za radnicima u proizvodnji. U toku godine, ova fabrika planira zaposlenje za još 100 radnika u  proizvodnji.

– Ovo je prvi Sajam zapošljavanja u ovoj godini, a biće ih još do kraja godine, kako je pokazala naša dugogodišnja praksa. Stopa nezaposlenosti jeste velika, prema statistici u martu ove godine je bilo 15 600 nezaposlenih. Dobra vest je da je to manje no prošle godine u ovo vreme, jer se u proteklih godinu dana zaposlilo oko 300 ljudi, tačnije 292, kazala je savetnica za pravnu pomoć NSZ Ljiljana Stojanović.

Osim Kompanije LEONI, veliki broj radnika zaposliće i  prokupačke firme Gama konsalting i Čip, koje trenutno traže mašinske inženjere, električare, armirače, zavarivače sa atestom.  „Rič“ ima potrebe za računovođama, a trenutno je potreban i jedan bankarski radnik u „Societe Generale“.

Autorka: Srbijanka Stanković

Fotografije: Dragi Stojković

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime