Posetite Latkovac pa se uverite zašto je Slatkovac

0

Župska berba samo što nije počela. Od narednog četvrtka u aleksandrovačku Župu, a s pravom je zovu Okeanija vina, do preko vikenda svakodnevno slivaće se na desetine, a očekuju se i stotine hiljada ljudi. Župljani se naveliko spremaju da ih sve lepo dočekaju i ugoste, kako i priliči tradicionalnim običajima i gostoprimstvu ovoga kraja. Gostima Župske berbe u ponudi je više sadržaja za šetnju, razlgedanje, druženje i zabavu.

Turistički poslenici, između ostalog, kao nezaobilazno mesto preporučuju i Etno selo Latkovac. Kažu, “Posetite Latkovac, pa se uverite zašto je Slatkovac,,. Jer, Latkovac je pravo mesto za odmor i organsku hranu. Ovde su odabrani ljudi i ogromna količina energije, ozarena lica.

Selo Slatkovac je, inače, izniklo na više od dva veka starom ognjištu predaka porodice Knežević. Pre dve ipo decenije napušten zaseok, danas je turističko kulturni centar, stalno otvoren za mnogobrojne goste iz čitavog sveta.

Pored bogate i divne istorije, selo je specifično po predivnoj okolini i netaknutoj prirodi. Čista planinska voda, lekovito poljsko i šumsko bilje, svež vazduh, domaća zdrava hrana… učiniće da vam ovo jedinstveno seoce zauvek ostane u sećanju. I u srcu.

Slatkovac se nalazi na 3 kilometra od Aleksandrovca.Ovde je mlada Župljanka Sanja Knežević od napuštenog porodičnog zaseoka napravila profitabilno etno-selo Latkovac.

Rođena je u Aleksandrovcu, zvanje arheologa stekla je u Beogradu, ali se nakon studija vratila u rodno mesto. Spakovala je kofere i napustila prestonicu jer je imala ideju! Od napuštenog, grmljem zaraslog porodičnog zaseoka Sanja je napravila etno-selo Latkovac, jednog od najposećenijih turističkih mesta u Srbiji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime