Poslanik Miroslav Aleksić posetio Toplički okrug

2

Narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić posetio je juče Toplički okrug i tom prilikom istakao da je ovaj okrug primer propuštenih šansi da se iskoriste potencijali koje postoje kako u poljoprivredi tako i turizmu.

– Srbija nema strategiju razvoja zemlje, a posledice toga osećaju se i u Topličkom kraju. Potencijal koji ovde postoje u oblasti poljoprivrede neiskorišćeni su, jer nema adekvatnih subvencija kojima bi se pomogli poljoprivrednici. Slušali smo velika obećanja o tim subvencijama i od ove i od prethodnih vlasti, ali su sva ostala neispunjena jer oni koji donose odluke nikada nisu razumeli da poljoprivreda može pokrenuti ekonomiju, rekao je Aleksić.

On je dodao da o topličkom kraju i problemima koji postoje gotovi svi ćute

– U Srbije je postao trend da se o problemima ne govori. U Dnevniku nacionalne televizije nećete čuti ništa o egzodusu mladih i radno sposobnih iz ovog kraja, nećete čuti ni o problemima poljoprivrednika, ni o problemima ljudi čije su fabrike ugašene. Ova vlast nastavlja da skriva i gura probleme pod tepih i jasno je da se tim pristupom problemi neće rešiti. Samim tim ne možete ni očekivati da će biti iskorišćeni potencijali. Upravo zbog toga je važno da poslanici iz Topličkog okruga, na zasedanjima skupštine, progovore o problemima, da počnu da se zalažu za veće subvencije i ulaganja u ovaj kraj, jer njihova uloga i jeste da zastupaju interes svog naroda, a ne interes partije i da po nalogu partije ćute ili govore bajke, kazao je Aleksić.

On je istakao da je promena izbornog zakona, koja bi omogućila da građani direktno biraju svoje predstavnike u parlamentu, jedini način da se poveća odgovornost predstavnika građana, a decentralizacija suštinski važna za sprečavanje pražnjenja pojedinih delova Srbije.

2 KOMENTARA

  1. Apsolutno podržavam ovu ideju, oko promene izbornog zakona. Dosta nam je poslanika koje nismo u životu videli. Mislim da bi svaka opština trebala da ima po jednog poslanika koga će lično da izabere.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime