Posticajna sredstva za kupovinu mehanizacije za poljoprivredu

0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije – Uprava za javna plaćanja raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje  prava za podsticaje za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura, saopštavaju iz Opštine Prokuplje.

Podsticaju za nabavku novih mašina i mehanizacije namenjeni su za primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, voća i grožđa, povrća, cveća i aromatičnog bilja, proizvodnju biljnih kultura u zatvorenom prostoru, kao i obradu zemljišta,zaštiti bilja od bolesti, korova i štetočina.

– Pravo da ostvari podstivajna sredstva ima nosilac i članovi porodičnog komercijalnog  poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnik, privredno društvo, zemljoradničke zadruge sa najmanje pet članova, srednje škole i naučnoistraživačke organizacije u oblasti poljoprivrede, izjavila je savetodavac u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplje Snežana Jović i dodala da dajveći iznos sredstava koje pojedinac može da dobije iznosi 1.500.000 dinara ,što je više u odnosu na prošlu godinu.

Ona je podvukla da sve informacije  i pomoć za popunu neophodne dokumentacije poljoprivrednici mogu dobiti u prostorijama PSS

Zahtevi za dodelu sredstava podnose se Upravi za agrarna plaćanja  najkasnije do 17.septembra.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here