Potpisan Kolektivni ugovor između grada Prokuplja, oba sindikata i rukovodstva JKP „Gradski vodovod“

0

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović danas u svečanoj sali Gradske uprave Grada Prokuplja potpisao Kolektivni ugovor sa predstavnicima dva sindikata i rukovodstvom prokupačkog Javnog komunalnog preduzeća „Gradski vodovod“.

Tim povodom gradonačelnik je izjavio da je do potpisivanja Ugovora došlo na inicijativu zaposlenih u JKP „Gradski vodovod“ koji su u prethodnom periodu inicirali i pregovore između sindikata zaposlenih, poslodavca i Grada Prokuplja kao osnivača tog preduzeća.

“Potpisivanje ovog Kolektivnog ugovora omogućiće olakšice radnicima i poslodavcu kroz suštinske promene rada na terenu, kazao je gradonačelnik Aranđelović i naglasio da se radi o aktu koji je nalik Republičkom kolektivnom ugovoru koji su sindikati zaposlenih u komunalnoj delatnosti potpisali sa Vladom Republike Srbije.”

“To su neke najminimalnije olakšice, ono koliko smo mi mogli radnicima da omogućimo, jer se podrazumeva da ako radnik nije zadovoljan i usluga neće biti adekvatna, a sa druge strane i oni su preuzeli obavezu da se maksimalno potrude u narednom periodu i da usluge koje pružaju građanima Prokuplja budu mnogo bolje i kvalitetnije”, rekao je gradonačelnik Aranđelović.

On je podvukao da su u pregovorima učestvovali načelnik Gradske uprave Grada Prokuplja i Pravobranilaštvo, rukovodstvo JKP „Gradski vodovod“ kao i predstavnici oba sindikata i da je postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo.

On je izrazio nadu da će radnici pomenutog preduzeća biti zadovoljni, a i da će građani od toga imati najveće koristi.

Predstavnik sindikata zaposlenih u komunalnoj stambenoj delatnosti Srbije JKP „Gradski vodovod“ Boban Cvetković je ovom prilikom istakao da je srećan zbog potpisivanja Kolektivnog ugovora na koji su radnici tog preduzeće jako dugo čekali jer prethodna vlast nije imala razumevanja za to.

“Ja sam presrećan jer godinama čekamo taj ugovor koji mnogo znači kako nama tako i osnivaču i radnicima i samom gradu. Ovom prilikom se zahvaljujem predstavnicima Grada Prokuplja koji su kao odgovorni socijalni partner najbolje razumeli tu problematiku. Ovim Ugovorom rešavamo bitna pitanja za radnike, proces rada i potrošače što će sve uticati i na poboljšanje naših usluga koje će najbolje osetiti građani”, kazao je Cvetković.

Na razumevanju predstavnicima Grada Prokuplja zahvalio se i Zoran Ilić predsednik ASNS JKP „Gradski vodovod“ koji je istakao da potpisani ugovor garantuje zaštitu prava radnika, povećanje davanja za topli obrok i regresa za godišnji odmor.

Svoju zahvalnost Gradu Prokuplju i predstavnicima oba sindikata kao i svima koji su učestvovali u izradi dokumenta kojim su jasno definisana prava i obaveze radnika, zahvalila se i v.d. direktor JKP „Gradski vodovod“ Radmila Perić.

Ovim Ugovorom uređuju se prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa i po osnovu rada, međusobni odnosi potpisnika ugovora, postupak izmena i dopuna ugovora i druga pitanja od značaja za zaposlene i poslodavca, u skladu sa zakonom.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime