Potpisivanje ugovora za podsticajna sredstva u okviru programskih mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Kuršumlija – predsedniik Čarapić uručio ugovore

  0

  U četvratak 12. oktobra 2023. godine, u skupštinskoj sali predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić sa predstavnicima Kancelarije za poljoprivredu, potpisao je 30 ugovora u okviru programa podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja. On je tim povodom istakao da Opština Kuršumlija aktivno sprovodi program podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja svake godine počevši od 2013. godine, što znači da je ovo deseta godina za redom. Budžet za 2023. godinu iznosi 18 miliona dinara, a 320 poljoprivrednika je konkurisalo za neku od mera podsticaja.

  „Iz godine u godinu budžet namenjen za poljoprivredu se povećava kao i broj korisnika. Svake godine oko 350 poljoprivrednih gazdinstava dobije sredstva za podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju. Poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da konkurišu za veliki asortiman poljoprivrednih mašina i opreme koja se koristi u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i za nabavku kvalitetnih priplodnih grla i podizanje višegodišnjeg zasada, opreme za pčelarstvo i mašina i oprema za preradu na gazdinstvu“, rekao je Čarapić.

  Svi poljoprivredni proizvođači koji su konkurisali za bilo koji vid podsticaja a ispunjavaju uslove konkursa dobiće podsticajna sredstva, što je bila praksa i ranijih godina gde su svi zahtevi poljoprivrednika bili ispunjeni. Predsednik Čarapić, ovim povodom pozivao je sve poljoprivredne proizvođače naše opštine da aktivno učestvuju u konkursima i javnim pozivima koje sprovodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i Opština Kuršumlija kako bi ostvarili podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju.

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime